Sayfalar

4 Temmuz 2011 Pazartesi

KAFASINI OMUZUNUN ÜZERİNDE TAŞIYAN ADAM

     Üstümüze vazife edindiğimiz Güzel Oyun'u anlatma maceramızın belki de en zorlularından birini yaşadık bu son dönemde. İnsan o kadar zengin içeriğe sahip bir yaratık ki. Hayatı en basit olanını bile anlatmak büyük meşakkat gerektiren, lugatta bulunan tüm kelimelerin bazen kifayetsiz kaldığı hikayelere sahip.
 
       Rahmetli Hasan Doğan'ın ölüm yıldönümü dolayısıyla hazırladığımız belgesel ise gerçekten en zorlu hikayelerden biriydi. Beş aylık Güzel oyun macerasına o kadar çok şey sığdırmıştI ki rahmetli, anlatmakta çok zorlandık. Kiminin yıllarını harcadığı futbolda, adının bile anılmadığını ibretle görürken, bu kadar kısa bir sürede, giderken Güzel Oyun'u öksüz bırakacak kadar kendine alıştıran bu insanı anlamak ve anlatmak gerçekten çok zordu.


       Sevgili kardeşim Evren Göz'le beraber hayatımıza kattığımız bu yeni deneyim, kendi adıma hayat denen bu anlaşılması güç yolculuğun aslında ne kadar basitce anlamlandırılabileceğini öğretti bana. Evet maç doksan dakikadır ama onu sizin adınıza anlamlı kılan son düdük çaldığında, oyunda kaldığınız süre boyunca oynadığınız oyunun ne kadar takdir topladığıdır. Bu hayatın son düdüğü olan ölüm de, işte bu hayat denen doksan dakikanın ne kadar anlamlı olduğunun emaresidir bir bakıma.

      Anladım ki, öldükten sonra saadet, hiç ölmeyecek gibi yapılan fedakarlıklardır. Öldükten sonra gurur, arkada kalanlar tarafından, dürüst, boyun eğmez, kafasını omzunda taşıyan bir insan olarak anılmaktır. Öldükten sonra onur, arkada kalanların oy birliği ile verdiği şeref madalyasıdır. Öldükten sonra huzur ise  arkada kalanların gidenin ardından döktükleri iki damla temiz gözyaşıdır. Hatta hatta tüm ömrün anlamı bu maçı izleyenler tarafından dökülmüş , kaynağı kalpten yola çıkmış bu iki damla göz yaşının anlattıklarıdır.

     Güzel Oyun'un unutulmaz emekçilerinden Hasan Doğan'a Allah'tan rahmet dileriz...

Güzel Oyun Hasan Doğan'ın Vedası aşağıda ki linkte....


GÜZEL OYUN HASAN DOĞAN'IN VEDASI 1.BÖLÜM kazimkarabekirpasa


GÜZEL OYUN HASAN DOĞAN'IN VEDASI 2.BÖLÜM kazimkarabekirpasa

1 yorum:

  1. Muhteşem bir belgeseldi, Hasan Doğan'ı bizler de ekranlardan tanımış ve çok sevmiştik. SAmimi, onurlu, işini çok iyi yapan her şeyden önce insana değer veren güzide insanlardan biriydi. Çok sağlam dostluklar bırakmış geride, hala onun için gözlerde akan yaşlar varsa, hala özlemle acıyla yad edilebiliyorsa olağanüstü güzellikte bir insan olduğunu anlamamız hiç te zor değil..Ekranlara profesyonelce yansıttığınız ve bizlere bu güzel insanı hatırlattığınız (aynı zamanda insanlığın ne demek olduğunu hatırlattığınız) için binlerce kez teşekkür ederiz..

    YanıtlaSil